Heb jij al een responsive website?

May 02, 2017

Ben je al een trotse eigenaar van een website? Heb je weleens op je smartphone of op een tablet gekeken of je website daarop ook goed te zien is? Heb je dus een responsive website?

Veel websites zijn namelijk nog niet responsive. Responsive betekent dat de website automatisch aangepast wordt aan het scherm waarop de website bekeken wordt. De term “mobielvriendelijk” wordt hiervoor ook vaak gebruikt.

De website kan op deze manier gemakkelijk op een smartphone, tablet, laptop of desktop worden bekeken. Je hoeft niet meer van links naar rechts te scrollen of steeds inzoomen om de tekst kunnen lezen. Daarnaast is het makkelijk navigeren door het menu en wordt de website sneller geladen.

Hoe controleer je of je een responsive website hebt?

Uit cijfers blijkt dat meer dan de helft van alle internetgebruikers internet gebruiken op een smartphone of tablet. Het zou zonde zijn als zij jouw website willen bezoeken, maar dat de website niet goed leesbaar is, waardoor ze afhaken en een andere website bezoeken.

Wil je controleren of je website al responsive is? Ga dan op je smartphone naar je website of voer je domeinnaam in op deze website en bekijk je website op verschillende devices: http://www.responsinator.com/

responsive website

Google Ranking

Vanaf april 2015 heeft Google namelijk het algoritme aangepast waardoor responsive websites een hogere waardering krijgen dan vergelijkbare websites die niet responsive zijn.

Google vindt het namelijk belangrijk dat de websites die hoog in de zoekresultaten worden getoond een goede relevantie hebben. Daarnaast vinden zij een goede gebruikerservaring ook van belang. Je hebt dus kans dat als je geen responsive website hebt, je zakt in de ranking van Google en je dus minder goed vindbaar zal zijn in deze zoekmachine.

Je kan ook je website door Google laten testen: https://search.google.com/search-console/mobile-friendly

Mocht je website niet responsive zijn, dan krijg je meteen een aantal tips ter verbetering!

Help mijn website is nog niet responsive, wat nu?!

Op dit moment zijn er veel websites nog niet responsive en dat is jammer, want onderzoek toont aan dat veel websites bezocht worden via mobiele devices. Als je geen responsive website hebt, dan bestaat de kans dat je klanten misloopt.

Een bestaande website responsive maken kan, maar dat kost vaak zoveel tijd dat een nieuw ontwerp een stuk goedkoper uitvalt.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!

By Aron & Sharon Prins

Aron en Sharon Prins wonen en werken online vanuit Voorburg en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen en beheren van WordPress websites. Ze hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan zowel simpele als behoorlijk complexe websites. Denk bijvoorbeeld aan diverse membership sites, uitgebreide webshops, leeromgevingen, netwerkmarketing sites, funnel sites, etc. Of je nu een simpele website wil voor je bedrijf, of een complexe setup met webshops, funnels en andere coole dingen: geen probleem. Wij helpen je graag verder!

Related Articles

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Wat is de Google Bedrijfsvermelding? Dagelijks worden er duizenden zoekopdrachten gegeven voor het vinden van bedrijven in de regio. Er verschijnen dan bedrijven op Google Maps, maar ook worden bedrijven weergegeven als zogenaamde A t/m G opties bovenaan de...

read more
Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Wat houdt het verhuizen van een domeinnaam in? Als je eigenaar bent van een domeinnaam kan je ervoor kiezen om je domeinnaam te verhuizen. Bij het verhuizen wissel je van provider. Je blijft dan natuurlijk gewoon eigenaar van je domeinnaam. Als je je domeinnaam zelf...

read more
Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Yeah! Je website is af! Je bent klaar voor een groot aantal bezoekers op je website, maar... zijn er wel bezoekers? Waar kan je dat zien en hoe krijg je meer bezoekers op je website? In Google Analytics kan je je website aanmelden en in de gratis tool kun je meten wat...

read more

0 Comments