Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

May 20, 2017

Yeah! Je website is af! Je bent klaar voor een groot aantal bezoekers op je website, maar… zijn er wel bezoekers? Waar kan je dat zien en hoe krijg je meer bezoekers op je website?

In Google Analytics kan je je website aanmelden en in de gratis tool kun je meten wat er op je website gebeurt (later zullen we hier een uitgebreidere blogpost over schrijven!). Als je klant bij ons bent, dan melden wij je aan bij Google Analytics, zorgen wij dat de juiste code geplaatst wordt in je website en laten we je o.a. zien waar je het aantal bezoekers kan zien. Nu je de bezoekers kan meten, is het tijd om meer bezoekers naar je website te trekken. Want nee, dat gaat niet helemaal vanzelf 😉

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Vorige week hebben wij al een blogpost geschreven over “Hoe krijg ik mijn website hoger in Google“. Zoekmachine optimalisatie is belangrijk zodat je organisch (niet-betaald) beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Google.

Plaats relevante en geoptimaliseerde content op je website en werk aan verbeteringen op de website zelf. Zorg er ook voor dat je de website goed laat onderhouden. Het kan even duren, maar op de lange termijn bereik je hiermee een betere positie in de zoekresultaten.

Kortom, door je website op de juiste manier te optimaliseren, zal je website hoger gaan scoren in de zoekresultaten en dat levert meer bezoekers op je website op!

Adverteren

Zorg ervoor dat je gezien wordt! Of dat nu online of offline is, als men niet weet dat je bestaat, dan komen ze ook niet naar je toe!

Er zijn verschillende manieren om online te adverteren. Je kan bijvoorbeeld via Google Adwords campagnes opzetten en per keyword een betaalde advertentie opzetten. Je kan ook op verschillende Social Media kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn betaalde advertenties aanmaken.

Wil je bijvoorbeeld meer mensen naar je website sturen? Dan kies je in geval van Facebook voor de optie Website Verkeer. Wil je liever dat mensen gaan reageren op je advertentie, dan kies je voor Betrokkenheid bij Bericht. Facebook zal je advertentie gericht aan mensen laten zien die waarschijnlijk op je link zullen klikken of op je bericht gaan reageren.

Vergeet niet om naast je online zichtbaarheid ook offline zichtbaar te zijn. Dat kan door bijvoorbeeld te adverteren in het wekelijkse krantje, plaats reclame op je auto / bus, zorg voor opvallende bedrijfskleding etc.

Start met zakelijk bloggen

Zakelijk bloggen is een goede manier om jezelf neer te zetten als een expert in jouw vakgebied. Het is ook een goede manier om in contact te komen met mogelijke klanten en bezoekers naar je website te trekken. Zeker als je de geschreven blogposts ook nog eens deelt via Social Media.

Veel bedrijven laten kansen liggen door niet te bloggen. Soms staat er wel een blog of nieuwspagina, maar doordat deze amper wordt bijgewerkt is de informatie vaak alweer verouderd. De redenen die wij vaak horen: ik heb te weinig tijd, geen inspiratie, ik ben geen blogger, ik heb er geen ervaring mee, etc. Allemaal excuses.. maar levert zakelijk bloggen wel wat op?

Zakelijk bloggen hoeft echt niet zo heel veel tijd te kosten. Als je schrijft over onderwerpen waar je bekend mee bent, dan kan je makkelijk een blogpost schrijven in 1 à 2 uurtjes.

Een blog kan verkoopbezwaren en hindernissen wegnemen en levert ook direct materiaal op om de verkoop van je dienst of product te ondersteunen. Gebruik de blog bijvoorbeeld als onderdeel van je Social Media Strategie en plaats de blogposts op Social Media. De post leidt dan weer terug naar je website en dit zorgt dus meteen ook voor meer bezoekers!

Tot Slot

Het is wel duidelijk dat Social Media ook een hele grote rol speelt in het trekken van meer bezoekers naar je website. Door slim je content te delen en te linken naar je website, zorg je voor meer bezoekers!

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips om bezoekers naar je website te lokken, teveel om nu in 1 blogpost te vermelden. Uiteraard zullen deze nog in andere blogposts verschijnen, hou daarvoor deze blog goed in de gaten 😉

 

Blog jij al zakelijk? Laat hieronder je link achter! (is ook goed voor je linkbuilding)

By Aron & Sharon Prins

Aron en Sharon Prins wonen en werken online vanuit Voorburg en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen en beheren van WordPress websites. Ze hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan zowel simpele als behoorlijk complexe websites. Denk bijvoorbeeld aan diverse membership sites, uitgebreide webshops, leeromgevingen, netwerkmarketing sites, funnel sites, etc. Of je nu een simpele website wil voor je bedrijf, of een complexe setup met webshops, funnels en andere coole dingen: geen probleem. Wij helpen je graag verder!

Related Articles

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Wat is de Google Bedrijfsvermelding? Dagelijks worden er duizenden zoekopdrachten gegeven voor het vinden van bedrijven in de regio. Er verschijnen dan bedrijven op Google Maps, maar ook worden bedrijven weergegeven als zogenaamde A t/m G opties bovenaan de...

read more
Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Wat houdt het verhuizen van een domeinnaam in? Als je eigenaar bent van een domeinnaam kan je ervoor kiezen om je domeinnaam te verhuizen. Bij het verhuizen wissel je van provider. Je blijft dan natuurlijk gewoon eigenaar van je domeinnaam. Als je je domeinnaam zelf...

read more
Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Wij krijgen vaak de vraag: "Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?". Sommige mensen denken dat het een kwestie is van een knopje indrukken, anderen verwachten dat je heel veel geld moet betalen om te verschijnen of weten helemaal niet dat je er daadwerkelijk iets...

read more

0 Comments