Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

June 03, 2017

Wat houdt het verhuizen van een domeinnaam in?

Als je eigenaar bent van een domeinnaam kan je ervoor kiezen om je domeinnaam te verhuizen. Bij het verhuizen wissel je van provider. Je blijft dan natuurlijk gewoon eigenaar van je domeinnaam.

Als je je domeinnaam zelf kan verhuizen, dan kost dit vaak niets. Mocht je gebruik maken van een verhuisservice dan kunnen hier kosten aan vastzitten. Dit verschilt per provider.

Redenen voor het verhuizen van je domeinnaam kunnen zijn dat je huidige provider erg duur is, niet de gewenste service levert, je een compleet websitepakket ergens anders aankoopt, etc.

Maak altijd van tevoren een back-up!

Voordat je een domeinnaam gaat verhuizen, adviseren wij je om een back-up te maken. Maak een back-up van je huidige website en database en maak een back-up van je e-mailbox. Mochten er onverwachts problemen optreden, dan kun je altijd een back-up terugzetten en gaat je data niet verloren!

Als je een beetje technisch bent, log dan in bij je huidige provider. Je kan vaak in het admin gedeelte een back-up downloaden. Mocht je hier geen kaas van gegeten hebben, schroom dan niet om een verhuisservice in te schakelen, dat kan natuurlijk via ons, maar waarschijnlijk ook via je huidige provider.

Wanneer moet je een domeinnaam verhuizen?

Ons advies is om dit zeker drie weken te doen voordat je domeinnaam dient te worden verlengd. Er is nog wat tijd nodig om je domein daadwerkelijk te verhuizen en je kan maar beter op tijd zijn!

Het verhuizen van een domeinnaam kan enkele uren tot 5 dagen duren. Het is deels afhankelijk van je provider en van de extensie (.nl is bijvoorbeeld een extensie). De wijzigingen moeten dan ook nog actief worden en daarvoor moet de oude DNS cache ververst worden.

Hoe moet je een domeinnaam verhuizen?

Controleer bij je provider of je gegevens nog kloppen zoals je e-mailadres, want je zal hier nog wat belangrijke mails voor ontvangen. Bij je huidige provider moet je een verhuiscode opvragen (soms wordt dit ook wel een token genoemd), deze code heb je nodig om je domeinnaam daadwerkelijk te kunnen verhuizen naar je nieuwe provider.

Weet je niet meer bij welke provider je zit? Dit kun je checken bij: SIDN

Vergeet niet om je contract op te zeggen bij je oude provider, vermeld wel dat het om een verhuizing gaat om te voorkomen dat de provider je domeinnaam per ongeluk op zal zeggen.

Hou er rekening mee dat je zelf je data zal moeten overzetten (website, database en e-mail). Dit is geen automatisch proces.

Nadat je een back-up hebt gemaakt en de verhuiscode hebt ontvangen, kun je bij je nieuwe provider een zogenoemde transfer aanvragen. De procedure hiervoor verschilt per provider. Je registreert je domeinnaam en gebruikt daarbij je verhuiscode. Volg hiervoor de instructies van je nieuwe provider.

Verhuisservice

Veel providers bieden een verhuisservice aan. Als je zelf niet erg technisch bent of het enigszins eng vindt om je domeinnaam te verhuizen, dan kan dit een goede keuze zijn: wij helpen je graag om je domeinnaam, website, databases en e-mail te verhuizen!

Neem hiervoor contact met ons op!

Website laten maken? Neem contact met ons op!

By Aron & Sharon Prins

Aron en Sharon Prins wonen en werken online vanuit Voorburg en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen en beheren van WordPress websites. Ze hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan zowel simpele als behoorlijk complexe websites. Denk bijvoorbeeld aan diverse membership sites, uitgebreide webshops, leeromgevingen, netwerkmarketing sites, funnel sites, etc. Of je nu een simpele website wil voor je bedrijf, of een complexe setup met webshops, funnels en andere coole dingen: geen probleem. Wij helpen je graag verder!

Related Articles

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

Wat is de Google Bedrijfsvermelding? Dagelijks worden er duizenden zoekopdrachten gegeven voor het vinden van bedrijven in de regio. Er verschijnen dan bedrijven op Google Maps, maar ook worden bedrijven weergegeven als zogenaamde A t/m G opties bovenaan de...

read more
Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Yeah! Je website is af! Je bent klaar voor een groot aantal bezoekers op je website, maar... zijn er wel bezoekers? Waar kan je dat zien en hoe krijg je meer bezoekers op je website? In Google Analytics kan je je website aanmelden en in de gratis tool kun je meten wat...

read more
Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Wij krijgen vaak de vraag: "Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?". Sommige mensen denken dat het een kwestie is van een knopje indrukken, anderen verwachten dat je heel veel geld moet betalen om te verschijnen of weten helemaal niet dat je er daadwerkelijk iets...

read more

0 Comments