Zo maak je gratis een bedrijfsvermelding in Google Maps

June 19, 2017

Wat is de Google Bedrijfsvermelding?

Dagelijks worden er duizenden zoekopdrachten gegeven voor het vinden van bedrijven in de regio. Er verschijnen dan bedrijven op Google Maps, maar ook worden bedrijven weergegeven als zogenaamde A t/m G opties bovenaan de zoekresultaten.

Staat jouw bedrijf daar al tussen? Zie hieronder het Google Maps voorbeeld van GoedeWebsiteBouwen.

 

Om je bedrijf toe te voegen aan Google Maps en Google zoeken, dien je een bedrijfsvermelding aan te maken. Met Google Mijn Bedrijf kan je gratis je bedrijfsinformatie toevoegen. Dankzij deze gratis vermelding is je bedrijf beter zichtbaar in Google.

Hoe voeg je de bedrijfsvermelding toe aan Google?

Stap 1: Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf, klik hier om er direct naartoe te gaan.

Stap 2: Log in op je Google-account of maak een account als je nog geen services van Google gebruikt.

Stap 3: Klik op de groene knop “Nu starten”

Stap 4: Vul de gevraagde informatie zo volledig en goed mogelijk in. Let op! Dit wordt voor iedereen zichtbaar.

Stap 5: Klik op “Doorgaan”. Als je nu je bedrijf als suggestie ziet, klik er dan op. Als het niet je bedrijf is, klik je op “de informatie bewaren die ik heb opgegeven”.

Stap 6: Nu moet je controleren of je bedrijfsinformatie correct is. Het is van essentieel belang dat wanneer je je bedrijfsinformatie verifieert (dit komt later aan bod), alles klaar is om live te worden weergegeven op Google.

Je bedrijfsvermelding verifiëren

Met de verificatie kan je ervoor zorgen dat de bedrijfsinformatie op Google correct is. Als bedrijven zijn geverifieerd, is de kans twee keer zo groot dat gebruikers ze als betrouwbaar beschouwen.

Verificatie beschermt ook tegen mensen die zich kunnen voordoen als een vertegenwoordiger van je bedrijf. Je kan de bedrijfsinformatie die in Google wordt weergegeven, pas bewerken nadat de verificatie is voltooid.

Voor de meeste bedrijven bestaat verificatie uit het aanvragen van een Google verificatiebriefkaart, deze wordt per post verzonden.

Als je meteen na het aanmelden bent doorgegaan naar het verificatie gedeelte, dan zie je de optie “Per post sturen” op de kaart waar je bedrijf is vastgepind.

Klik op “Per post sturen”, vul de gevraagde informatie in en klik op “Verzenden”. Je moet dan een paar dagen wachten op de briefkaart, met speciale verificatiecode.

Ik heb de verificatiecode ontvangen, wat nu?

Als je de verificatiebriefkaart hebt ontvangen, ga je terug naar google.nl/mijnbedrijf. Log in en klik op Code invoeren op de blauwe banner boven aan het scherm. Volg de instructies om de verificatiecode van de briefkaart in te voeren.

Als het goed is, dan is je bedrijf nu geverifieerd en kan je je bedrijfsinformatie bewerken, reageren op reviews en foto’s toevoegen. Zorg ervoor dat je alles zoveel en zo goed mogelijk invult.

Het kan overigens enkele weken duren voordat de bedrijfsinformatie wordt weergegeven op Google.

 

Heb jij je bedrijfsvermelding al geregeld? Laat het ons weten in de comments!

By Aron & Sharon Prins

Aron en Sharon Prins wonen en werken online vanuit Voorburg en hebben meer dan 15 jaar ervaring met het bouwen en beheren van WordPress websites. Ze hebben in de afgelopen jaren gewerkt aan zowel simpele als behoorlijk complexe websites. Denk bijvoorbeeld aan diverse membership sites, uitgebreide webshops, leeromgevingen, netwerkmarketing sites, funnel sites, etc. Of je nu een simpele website wil voor je bedrijf, of een complexe setup met webshops, funnels en andere coole dingen: geen probleem. Wij helpen je graag verder!

Related Articles

Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Hoe kan je een domeinnaam verhuizen?

Wat houdt het verhuizen van een domeinnaam in? Als je eigenaar bent van een domeinnaam kan je ervoor kiezen om je domeinnaam te verhuizen. Bij het verhuizen wissel je van provider. Je blijft dan natuurlijk gewoon eigenaar van je domeinnaam. Als je je domeinnaam zelf...

read more
Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Hoe krijg je meer bezoekers op je website?

Yeah! Je website is af! Je bent klaar voor een groot aantal bezoekers op je website, maar... zijn er wel bezoekers? Waar kan je dat zien en hoe krijg je meer bezoekers op je website? In Google Analytics kan je je website aanmelden en in de gratis tool kun je meten wat...

read more
Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?

Wij krijgen vaak de vraag: "Hoe krijg ik mijn website hoger in Google?". Sommige mensen denken dat het een kwestie is van een knopje indrukken, anderen verwachten dat je heel veel geld moet betalen om te verschijnen of weten helemaal niet dat je er daadwerkelijk iets...

read more

0 Comments